Enjektör Temizleyici Kullanmak Faydalı Mı?



Enjektör temizleyiciler araçların yakıt tipine göre satılmaktadır.

Benzinli ve Dizel araçların enjektör temizleme sıvıları farklıdır. Kesinlikle aracınıza göre enjektör temizleyici almanız gerekmektedir.

Enjektör Temizleyicier Nasıl Kullanılmalıdır?

Aldığınız markaya göre kullanım değişmektedir. Deponuz boş olmalı ve Depo fullemeden önce benzin istasyonunda sıvıyı döktükten sonra benzin almanız karışımın tam olarak harmanlanması için daha iyi olacaktır.

Yine aldığınız ürünün kullanım talimatlarını okuyarak işlemi gerçekleştirmeniz en sağlıklısı olacaktır. Çünkü her enjöktör temizleyecinin farklı prosedürü bulunmaktadır. 

Bazı sürücülerde "Gaz Emisyonunu Kontrol Ettir" gibi uyarıların kesilmesinde de Enjektör temizliyiciler kullanılmaktadır.

Enjektör Temizleyicilerin Faydaları Nelerdir?

  1. Motor çekiş gücü fark edilir düzeyde yükselir.
  2. Araç performansı iyileşir
  3. İleride oluşabilecek daha maliyetleri arızaların önüne geçilebilir.
  4. Yakıt-Performans durumu iyileşir.

Bazı sürücülerde "Gaz Emisyonunu Kontrol Ettir" gibi uyarıların kesilmesinde de Enjektör temizliyiciler kullanılmaktadır.

Bu konu ile ilgili yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

https://mysteriousencyclopedia.blogspot.com/2023/12/gaz-kelebegi-arzas-cozumu-enjeksiyonu.html

Kendi deneyimlerimi iletmek gerekirse gerçektende Enjötör temizleyici işe yarıyor. Gerçekten hissedilir bir şekilde araç performansında artış oluyor. 

Önerileren En İyi En İyi Enjektör Temizleyici Markası 

Würth Enjektör temizleyiciler genel olarak kullanıcılar tarafından önerilmekte ve memnuniyet oranları oldukça yüksektir. Kendi aracımda da Würth marka enjektör temizleyici kullanmaktayım.

Ne Kadar Süre İle Enjektör Temizleyici Kullanılmalı ?

Enjektör temizleyicilerin 6 ayda 1 kullanılması önerilmektedir.

Enjektör Temizleyici Kullandıktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Kısa süre yüksek devirde gitmek önerilmektedir. Bu sayede aracın içindeki pisliklerin daha iyi temizleneceği ve ürünün daha işe yarayacağı önerilmektedir. 


Yorumlar